Ha már olvasod az Eleven kölykök című könyvet, íratkozz fel hírlevelemre plusz feladatokért, hogy könnyebben feldolgozhasd a könyv tudásanyagát:

 
                                                                

A könyv a Jaffa kiadó gondozásában jelent meg Eleven kölykök címen:

 
Katt a képre, ha szeretnéd máris megrendelni!

 

    

Ha pedig már kezedben tartod az oldal tetején tudsz felíratkozni hírlevelemre, hogy néhány plusz feladatot adhassak neked (teljesen ingyen) a könyv könnyebb és mélyebb feldolgozása érdekében.

 

Ha megveszed a könyvet, tudd, hogy a folytatás magyarul csak nálam található meg, ha kiolvastad várlak szeretettel képzésemen, ott még egy hasznos szempontot tanulhatsz meg, a sok egyéb mellett persze, méghozzá arról, hogy, hogyan tudod meggyőzni - vagyis hogyan tudsz hatni gyermekedre nézeteltérések, viták, veszekedések során!

 

Többféle nevelési módszer létezik.

Amit mi, szülők ismerünk, az leginkább a poroszos, szigorú, ellentmondást nem tűrő nevelés.

Ez ma már nem működik. Különösen nem működik, ha a gyermek „más”.

Más:

  • mert makacs,

  • más, mert túlteng benne az energia,

  • más, mert nem tűri, ha nem az történik, amit ő elhatározott,

  • és más, mert nem lehet ráerőltetni számára kényelmetlen ruhát, vagy olyan ételt, ami nem tetszetős.

 Megtaláltam Mary Sheedy Kurcinka: Hogyan nevelj élénk gyermeket? (Rising your Spirited Child) című könyvét. Kurcinka az érzelmi vezető nevelési módszerével él, melynek lényege az odafigyelés és a meghallgatás.

Ez a könyv kézikönyv, ilyen könyvvel az olvasó még nem találkozhatott a magyar piacon. A kötet nemcsak utasításokat ad, hanem példákkal illusztrálja és teszi könnyebbé a megértést.

 

Ahogy az írónő írja saját könyvéről:

Ha megérted az élénkséget, és felhasználod a könyv erre vonatkozó információit, meg tudod tanítani gyermekedet azokra a tulajdonságokra, amelyekkel boldogulhat, és megfelelően fel tudja használni azokat."

 

Képzéseimen elsajátíthatod annak tudásanyagát saját élő tapasztalataimmal fűszerezve: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

 

Az írónő második könyve a Gyerekek, szüleik és hatalmi harcok magyarul csak nálam képzés formájában található meg, ahol még mélyebben a felszín alá nézünk a dührohamok kezelésének tekintetében.

Elérhetőség

Élénk gyerekek Budapest XI. kerület alaptermeszet.szabonekeszter@gmail.com
To Top